— čtvrtek 9. dubna 2015 —

Healthy & Fitness > 10 Reasons for drinking Water with Lemon

10 BENEFITS FOR DRINKING WATER WITH LEMON




Krásné odpoledne vám přeji. Dnes jsem si pro vás připravila trochu odlišný článek, který se bude týkat zdraví a hubnutí. Podle kalendáře máme jaro již nějakou dobu ale podle počasí to rozhodně tak nevypadá. Jarní únava na nás číhá na každém rohu a my proto potřebujeme co nejrychleji zbavit naše tělo toxinů a škodlivých látek, proto je třeba dodávat svému tělu potřebnou dávku hydratace. Neměli bychom zanedbávat jak vnitřní očistu těla tak i vnější. Správně bychom tedy měli vypít 2-3 litry tekutin a to nejlépe čistou vodu či druhou variantou jsou čaje, především kvalitní sypané. Nejlepší variantou, bude pro vás připravit si vodu s citronem. Zní to tak jednoduše a banálně ale je to skvělé nejen pro regeneraci vašeho těla zevnitř, bude darem také pro vaši pleť a to v jarním a letním období ocení nejedna žena či dívka. 


Když vypijete každé ráno sklenici vody se šťávou z citronů udělá to s vámi a vaším tělem doslova zázraky. Pomáhá vyrovnat PH, udržuje čistou a zářivou pleť. V neposlední řadě také pomáhá nastartovat váš zažívací systém a co je určitě nejlepší? pomáhá redukovat vaši váhu. Mám pro vás jeden tip: nedávejte si příliš studenou vodu, mohlo by to mít opačný vliv na váš organismus, lepší je vlažná voda ani ne moc studená ani ne moc teplá, zkrátka tak akorát. Jelikož v nadpisu článku mám 10 důvodů proč pít vodu s citronem, tak jsem se vám to rozhodla napsat pěkně popořadě aby vám nic neuniklo. Uvidíte jakmile začnete poctivě každé ráno či odpoledne pít vodu s citronem, zaručuji vám, že zanedlouho sama na sobě uvidíte žádoucí výsledky. 



1. Vynikající účinky pro hubnutí

Voda s citronem pomáhá urychlovat hubnutí, protože obsahuje pektinovou vlákninu. Také se prokázalo, že lidé, kteří se zaměřují při dietě na zásadité potraviny, hubnou rychleji. Pro tyto účely vám doporučuji pít před jídlem sklenici teplé vody s citronem. Přípustné je i slazení medem nikoli však cukrem. 

2. Skvělé pro váš žaludek

Citrónová šťáva společně s teplou vodou pomáhá s mnoha zažívacími problémy jako jsou: pálení žáhy, zácpa či žaludeční nevolnosti. Pomáhá játrům produkovat žluč, která je nezbytná pro dobré zažívání. Citron má vynikající detoxikační-čistící účinky. Obsahuje totiž kyselinu citronovou, která když je naším tělem metabolizována, tak nevytváří žádné kyseliny. Citron tak patří k alkalickým (zásaditým) potravinám, proto srovnává PH. 

3.Pomocník v péči o pleť

Citron je znám pro své dezinfekční účinky, proto pomáhá řešit problémy s pletí. Pokud máte poraněnou kůži například popálením, potírejte citronovou vodou postižená místa, snížíte tak tvorbu jizev. Denní příjem vody s citronem vám prozáří a omladí pleť. 

4.Pomáhá v péči o zuby

Čerstvá citronová šťáva aplikovaná na dásně pomáhá zastavit krvácení a mírnit bolest zubů. Také pomáhá se špatným dechem. 

5. Léčí infekce krku

Citrónová voda pomáhá s bolestmi v krku. Pro intenzivní účinek kloktejte vodu s citronem. 

6. Kontroluje vysoký tlak

Citrónová voda dělá zázraky také pro lidi se srdečními problémy. Kontroluje vysoký tlak a pomáhá k relaxaci těla i mysli. 

7. Pomáhá s dýchacími problémy

Teplá citrónová voda uvolňuje dýchací cesty. Pomáhá s alergiemi a uvolňuje astma. 

8. Pomáhá léčit revmatismus

Pomáhá léčit artritidu, vyplachuje bakterie a toxiny z těla i díky častějšímu vylučování. Citrónová voda udržuje naše močové cesty zdravé. 

9. Snižuje horečku

Citrónová voda pomáhá léčit chřipku nebo nachlazení pomocí zvýšeného pocení a posílení imunitního systému.

10. Funguje jako čistič krve

Citrónová voda funguje jako čistič krve. Je excelentním zdrojem antioxidantů a vitamínu C. 


PIJETE TAKÉ KAŽDÝ DEN VODU S CITRONEM?

Žádné komentáře:

Okomentovat