— pondělí 9. března 2015 —

Spring Trends 2015 > GO DENIM GO!


GO DENIM GO!


Hello ladies. Dnešní článek bude opět o stylu. Tentokrát půjde o trend na JARO 2015. Džínovina je nedílnou součástí našeho šatníku po několik let. Právě teď ale zažívá obrovský boom co se týče střihů a barev. Ty pravé džíny se kdysi nosily jen do práce a tudíž to byl oděv pracovní. Postupně se však denim dostával do skříní nás všech. Přiznejme si to, kdo nemá ve skříni alespoň jeden kousek džínoviny? Tento oděv se jednoduše stal naším denním chlebem. Přináší nejen pohodlí ale také velkou variabilitu co se týče kombinování, protože džínovinu lze kombinovat a nosit prakticky s jakýmkoliv kouskem z vašeho šatníku. Nic nezkazíte ani tím, když se od hlavy k patě do denimu obléknete, chce to jen správnou ruku a svůj outfit ozvlášnit něčím vyjímečným. Zkusit můžete krajky, krystaly, rockerské nýty nebo třeba flitry. Nebojte se být originální a vyjímečná. Na přehlídkách slavných značek jako je například Kenzo či Gucci, můžete zhlédnout spoustu outfitů na téma denim.  Já džínovinu miluji nejen pro její pohodlný a praktický záměr ale také pro její variabilitu použití. Investice do džínových kousků je nejlepší jakou můžete udělat, jelikož neznám žádný jiný trend, který by byl tak stálý a neustále se vracel do našeho podvědomí. Nemusíte se nutně oblékat do džínoviny celá, postačit by vám měly i doplňky z denimu se kterými uděláte také skvělý dojem. 
Tak vyražte do džungle ulic v denimu.


Historie džínoviny

Na nápad vyrábět ze stanové látky jeans kalhoty přišel bavorský němec Levi Strauss, který se poté přistěhoval do Ameriky. V období zlaté horečky byli zlatokopové nadšeni z těchto praktických kalhot šity původně z janovské celty > Janov (italské město). Byly patentovány v roce 1873 a jsou oblíbené dodnes, a to dokonce i původní model, který nese označení „Levi Strauss Co's Original Riveted 501 range, with button fly“, tedy džíny s cvočky a poklopcem na knoflíky. Název džíny (blue jeans), pochází z francouzského označení pro barvivo, které se k barvení riflí používalo. Český název rifle vznikl podle jména italské oděvní společnosti, která džíny ve druhé polovině 20 století vyráběla. Dnes již zřídka používaný název texasky je odvozen od texaských kovbojů, kteří si tyto kalhoty oblíbili kolem 1. světové války. 

Dnes se džíny vyrábějí napříč celým světem a každý člověk někdy vlastnil či stále vlastní ve své skříni několik jeans. Postupem času se vyráběly jeany v různých střizích či barvách a také materiál vzal za své, když se začal míchat například s elastanem. V tuto dobu džíny nalezneme téměř v každém butiku a vybrat si můžeme že všech variant. Troufám si říci, že džíny z našich skříní jěště dlouho nevymizí, pokud se tak někdy vůbec stane. 


Ripped Jeans



Co třeba ozvlášnit své oblíbené džíny různými cool rebelskými průstřihy? V obchodech naleznete spoustu takových ripped džínů, stačí si pouze vybrat. Na jaře s nimi uděláte neskutečnou parádu. A že doma nemáte ani jedny potrhané džíny? Co si je třeba vyrobit? Do ruky vemte ostré nůžky (dejte pozor, aby jste si neublížila) a pak směle do toho. Buďte kreativní a na svých starých džínech se pořádně vyřáďte. Letošní jaro hlásá také ohrnuté nohavice jako má na fotografii Rihanna. Nejlépe vyniknou na tzv. Boyfriend džínách, které navíc jako třešničku na dortu ozvlášníte elegantním topem na pupík a botkami na podpatku. 



Džínové Overaly

Odvážnější variantou je zvolit džínový outfit vcelku. Trendem pro minulé jaro byly overaly, takže co zkusit overal v džínovém provedení? Je to sexy, slušivé a nemusíte tolik řešit jestli se vám halenka hodí ke kalhotám. Jednoduše si obléknete denimový overálek. Katastrofu v něm neuděláte ani v práci či na nějakém jednání, stačí si jen vzít vhodné doplňky. Aby jste nepůsobila jako že máte na sobě pracovní kombinézu či montérky, zkuste svůj overal ozvláštnit a vylepšit. Výrazná kabelka či božské jehly z vás vyčarují sexy divu ulic. 

Zleva: Khloe Kardashian, Rihanna, Kylie Minoque, Beyoncé.

Miley Cyrus si před časem na sebe vzala tento dokonalý džínový overal, který je ideální na letní dny, jelikož má vzdušné široké nohavice inspirované 80 léty. Overal se zavazuje za krkem na mašličku a také v pase si Miley uvázala chic mašli. Zavazování za krkem Miley odhalilo její božské tetování lapače snů. Myslím, že Miley s tímto outfitem rozhodně nešlápla vedle. 


Denimové košile








Džínové košile a halenky mají v našich šatnících opravdu velké zastoupení. Střihem a barvou se ovšem mnohdy liší. Letos pofrčí klasické džínové košile v minimalistickém looku. Ozvláštněny mohou být na límečkách, přičemž ty mohou být výrazné a opravdu extravagantní. Povolen je tenčí i hrubší denim, záleží opět pouze na vás. Džínové košile i halenky lze využít jak na volnočasové aktivity, tak i ve správné kombinaci do práce. Velmi žhavým letošním hitem jsou také takzvané oversized košile, přičemž košile hraje roli šatů, takže ji směle můžete nosit jako pohodlné a chic minišatičky doplněné velkou kabelkou či páskem. Je už jen na vás, pokud si pod dlouhou košili obléknete kraťásky či nikoliv.


Koukněte na pár inspirací z řad celebrit. 



KENDALL JENNER Kendall Jenner si do ulic vyrazila v pohodlné oversized košili, kterou využila jako minišaty. Outfit sladila na jedničku s vysokými černými over the knee kozačkami, černými zrcadlovými brýlemi a stříbrnými doplňky.

VANESSA HUDGENS


Vanessa Hudgens zvolila džínovou košili ve světlé barvě s dlouhými rukávy. Manžety nechala rozepnuté a rebelsky ohrnuté. Look sladila s černými minikraťásky a černou kabelkou s třásněmi. Na nohy obula khaki shrnovací kozačky a za doplňky volila výrazný náramek s tyrkysovým kamenem. 


ASHLEY OLSEN Ashley Olsen si ke své casual košili z hrubšího denimu oblékla tmavší úzké džíny. Jednoduchý a pohodlný outfit Ash doplnila černými neprůhlednými brýlemi a velkou černou brašnou.


JENNIFER LOPEZ
Jennifer Lopez vypadala skvěle ve svých upnutých džínech od J brand a denimové košili, kterou umně zakasala do kalhot. Celému looku dodala mladistvý šmrnc, když si vlasy vyčesala do vysokého uzlu a na oči nasadila brýle. 

Rihanna


Džínové šaty

Mohou působit něžně i rebelsky zároveň. V tomto případě záleží na střihu a celkovém provedení šatů. Využití je opravdu velké a zapůsobíte jimi jak v pracovním prostředí, tak třeba i na rande se svým přítelem. Skvěle vypadají v úzkém střihu s božskou kabelkou, šátkem kolem krku nebo třeba výraznými doplňky. Koukněte na pár inspirací jak džínové šaty nosí slavné ženy. 



Nicole Richie volila džínové šaty tak trochu v army vzhledu s kapsičkami a v délce nad kolena. 




Opět jsem si pro vás připravila takový malý setík složený ze tří šatiček z džínoviny. Pojďme se tedy na ně podívat. 

První šatičky jsou zvonového střihu, tedy mají sukýnku do takového zvonového střihu dole s volánkem. Sukýnku jsem doplnila širokým karamelově hnědým páskem, který úžasně zvýraznil postavu. Šatičky mají dlouhý rukáv, a tak vám v nich zima nebude. K celému looku se báječně hodila karamelově hnědá kabelka se zlatým zámečkem a dokonalé hnědé šnerovací high heels na vysokánském podpatku. Pokud neumíte ve vysokých podpatcích chodit, tak skvělou variantou budou i dřeváčky či nižší podpatky. Příliš nízké boty ovšem nedoporučuju, protože se podle mě k délce šatů nehodí.

Druhé šatičky jsou zajímavé v tom, že je na nich kombinace dvou denimů a to tmavé a světlé látky, což šaty dělá vyjímečné. Střih šatů je úzký do pasu, přičemž od pasu dolů se sukýnka krásně rozšiřuje. Šaty jsou celkově velmi elegantní, vhodné na pracovní pochůzky. Outfit je vhodný spíše na teplejší dny, jelikož šaty jsou bez rukávů. Nosit je lze i v tomto jěště ne moc teplém počasí, kombinované se sáčkem či blejzrem. Uvažovali jste někdy, že by jste džínovinu kombinovaly s temně rudou až vínovou barvičkou? Vypadá to naprosto skvěle, elegantně a má to šmrnc. 

Třetí šatičky jsou z velmi světlého denimu. Střih je úzký takzvaný pencil. Krásný a zajímavý detail na šatičkách jsou poutkaa knoflíček připomínající zapínání u kalhot. Outfit jsem kombinovala s hnědými doplňky jako jsou originální a toto jaro velice chic botky, inspirované gladiátorkami s podpatky. Nenápadná hnědá kabelka a semišový široký klobouček dodávají outfitu tu správnou jiskru. 


Spring Trends Denim Dress



Chic Denim Skirts

KOUKNĚTE NA DALŠÍ INSPIRACE Z ŘAD HVĚZD














Blogeři či outfity z Lookbooku pro inspiraci













TAK CO LÍBÍ SE VÁM TREND LETOŠNÍHO JARA? 

Žádné komentáře:

Okomentovat