— úterý 7. dubna 2015 —

What I like > French Macaroons > Ladureé

MY FAVOURITE SWEETS > LADUREÉ MACAROONS


Beautiful day Tuesday sweethearts. How did you enjoy the holidays? I quite pretty, but I must say I was quite annoyed weather. But more on that another time. I wanted to add an article about their diet and what to about it, but then I said, it would be quite extensive and probably boring, so I decided to add an article about my favorite sweet sin> and it is clearly the perfect macaroons from Ladurée . Not only does it look great and tasty but are also the best of all. They have almost all kinds macaroons what can only invent. And now a little bit of the history of the French brand.



Ladurée  is a French luxury bakery and sweets maker house created in 1862. It is one of the top premier sellers of the double-decker macaron, fifteen thousand of which are sold every day. They are still one of the best known makers of macarons in the world. The Pâtisserie E. Ladurée company (société Pâtisserie E. Ladurée)  joint stock corporation and has its head office in France. 


HISTORY


Louis-Ernest Ladurée, a miller, was a prolific writer and produced works in almost every literary form including plays, poetry, novels, essays, historical and scientific works, more than 20,000 letters and more than 2,000 books and pamphlets. He was an outspoken supporter of social reform, despite strict censorship laws and harsh penalties for those who broke them. As a satirical polemicist, he frequently made use of his works to criticize intolerance, religious dogma and the French institutions of his day. He founded the bakery on the Rue Royale, Paris in 1862. During the Paris Commune uprising of 1871 the bakery was burnt down. A pastry shop was built at the same location and Jules Chéret was entrusted with the interior decoration. The chubby cherubs dressed as pastry cooks, painted by him on the ceiling, form the company's emblem. The interior of the premises were painted in the same celadon colour as the façade. Ladurée's rise to fame came in 1930 when his grandson, Pierre Desfontaines, had the original idea of the double-decker, sticking two macaron shells together with a creamy ganache as filling. Queen Catherine de' Medici had brought the macaron to France from Italy in the 16th century, and the recipe for the biscuit had hardly varied over the years, but the amounts of the ingredients used and the appearance of the end product were up to the individual bakers.



PRESENT 



In 1993, the Groupe Holder took over the firm Ladurée. The Holder family also owns the PAUL bakery chain in France. Following the takeover, the company began an expansion drive to turn Ladurée from the single rue Royale bakery into a chain, setting up pastry shops and tea rooms on the Champs-Élysées and in Le Printemps Haussmann in 1997, followed by Ladurée Bonaparte in 2002. The International development of Ladurée started in 2005 with London, England.[4] Ladurée stores are now also present in Monaco, Switzerland, Japan, Italy, Lebanon, UAE, Saudi Arabia, Belgium, Luxembourg, Kuwait, Ireland, and the USA. And more recently in Brazil, Sweden and Australia. Ladurèe has also opened its first Hong Kong store and Seoul store as of December 2012.

In 2012, Ladurée will also release a collection of makeup inspired by the colors of their macarons. It will be available in Japan in February 2012, and in Europe from November 2012.

In February 2014, Marie-Hélène de Taillac, a jewelry designer, collaborated with Ladurée to create sets of fashion macaron. 


MACAROONS  TREND

Ladurée made the pastries for the film Marie Antoinette, directed by Sofia Coppola; its famous macarons can be seen in a scene between Marie Antoinette and Ambassador Mercy.

They can also be seen in The CW's hit teen drama Gossip Girl as Blair Waldorf's favorite pastries.

Ladurée regularly collaborate with fashion designers: in 2009 with Christian Louboutin, then the same year with Marni.

In 2011, Ladurée was chosen to conceive macarons for Albert II, Prince of Monaco and Charlene Wittstock's wedding.



CZ

Krásný úterní den zlatíčka. Jak jste si užily svátky? Já celkem hezky, musím ale říct, že mě dost štvalo počasí. Ale o tom jindy. Chtěla jsem přidat článek o svém jídelníčku a co tak zhruba jím, pak jsem si ale řekla, že by to bylo dost obsáhlé a asi i nudné a proto jsem se rozhodla přidat článek o mém oblíbeném sladkém hřešení > a to jsou jednoznačně dokonalé makronky od Ladureé. Nejen, že skvěle a chutně vypadají ale jsou také nejlepší ze všech. Mají snad všechny druhy makronek co se jen dají vymyslet. A teď trocha z historie této francouzské značky. 

Ladurée  je francouzská luxusní pekárna sladkosti, která byla vytvořená v roce 1862. Je to jeden z nejlepších předních prodejců dvoupatrových makaronek. Každý den jsou jich prodány 15 tisíc. Oni jsou stále jednou z nejznámějších tvůrců makaronek na světě. Společnost Pâtisserie E. Ladurée (société Pâtisserie E. Ladurée) zjednodušeně akciová společnost má své sídlo ve Francii. 





HISTORIE


Louis-Ernest Ladurée, mlynář, byl plodný spisovatel a produkoval práce v téměř každé literární formě, včetně her, poezie, romány, eseje, historických a vědeckých prací, více než 20.000 dopisů a více než 2000 knih a brožur. On byl otevřený zastánce sociální reformy, a to navzdory přísným  zákonům o cenzuře a tvrdých trestů pro ty, kdo je porušil. Jako satirický polemik, často využil svých děl aby  kritizoval nesnášenlivost, náboženské dogmata a francouzské instituce své doby. Založil pekárnu na Rue Royale v Paříži v roce 1862. Během pařížské komuny povstání 1871 pekárna byla vypálena. Cukrárna byla postavena na stejném místě a Jules Chéret byl pověřen výzdobě interiérů. Baculaté Cherubs oblečení jako cukráři, maloval na strop, ty tvořily  znak společnosti. Interiér areálu byly malovány ve stejné celadon barvě fasády. Ladurée vzestup ke slávě přišel v roce 1930, kdy se jeho vnuk, Pierre Desfontaines, měl původní představu o double-decker, kdy držely  dvě macaron poloviny  spolu s krémovou ganache jako náplní .  královna Kateřina Medicejská přivedla Macaron do Francie z Itálie v 16. století. 

SOUČASNOST 


V roce 1993, držitel Groupe převzal firmu Ladurée.  Držitel rodiny také vlastní PAUL síť pekařství ve Francii. Po převzetí, začala společnost rozšiřovat obchody Ladurée jednotné pekárny do řetězců mnoha pekáren, založení cukrárny a čajovny na Champs-Élysées a Le Printemps Haussmann v roce 1997, následovala Ladurée Bonaparte v roce 2002. Mezinárodní vývoj Ladurée byl zahájen v roce 2005 v Londýně, Anglii. Ladurée obchody jsou nyní přítomny v Monaku, Švýcarsku, Japonsku, Itálii, Libanonu, Spojených arabských emirátů, Saúdské Arábie, Belgii, Lucembursku, Kuvajtu, Irsku a USA. A v poslední době v Brazílii, Švédsku a Austrálii. Ladurèe také otevřela svůj první obchod v Hong Kongu a Soulu v prosinci 2012.

V roce 2012, Ladurée také uvedla svou  kolekci make-upu inspirované barvami svých macarons, která bude k dispozici v Japonsku v únoru 2012, a v Evropě od listopadu 2012.

V únoru 2014 se Marie-Hélène de Taillac, šperkařka a návrhářka rozhodla ke spolupráci s Ladurée k vytvoření módní řady  Macaron. 



TREND MAKRONEK

Ladurée udělal pečivo pro film Marie Antoinetta režisérky Sofie Coppola; jeho slavné macarons lze vidět ve scéně mezi Marie Antoinette a velvyslancem  milosrdenství.

Ony slavné makronky můžete také vidět v oblíbeném hitu stanice CW, kde Blair Waldorf pojídá tuto slavnou cukrovinku. 

Ladurée pravidelně spolupracuje s módními návrháři: v roce 2009 s Christian Louboutin, pak ve stejném roce s Marni.

V roce 2011, Ladurée byl vybrán, pro svatbu Alberta II, prince Monaka a Charlene Wittstock.



LADUREÉ BOXES 


Já nevím jak vy ale já jsem naprosto unešena z těch dokonalých rozkošných krabiček Ladureé. To by mi jako dáreček bohatě stačilo. Všechny krabičky jsou tak krásně udělané a mají je jak hranaté tak i kulaté a zkrátka je jich velký výběr. Škoda, že u nás jsem nic takového neviděla. Líbí se mi potom jěště makronky od pekařství Paul. Jinak tam kde bydlím, jsem zatím nějaké skvělé makronky neochutnala asi si zajedu do Paříže a bude. Jinak pokud nevíte, tak značka Ladureé má i svou kosmetickou řadu, kde si můžete objednat nebo přímo zakoupit voňavé lákadla. Takto bych si představovala třeba svou svatbu nebo své narozeniny. Určitě bych uspořádala makronkovou párty, kde by byly všude jen samé makronky a pečivo od Ladureé. 











pokud by jste se chtěli podívat na stránky Ladureé tak můžete ZDE

MILUJETE TAKÉ MAKRONKY OD LADUREÉ? 


Žádné komentáře:

Okomentovat