— sobota 21. února 2015 —

Tips for Beautiful Hair & Natural Oils for Healthy Hair


Beautiful Hair 




Krásný den vám přeji. V dnešním článku vám dám pár základních zásad, které by jste měla dodržovat pokud chcete mít nádherné, silné a zdravé vlasy plné vitality. 

Vaše vlasy jsou každý den vystaveny různým vnějším vlivům, které na vaši hřívu působí negativním dopadem, proto by jste svým vlasům měla dopřát občas péči, kterou si vaše hříva určitě bude pochvalovat a vaši péči vám dvakrát vrátí v podobě silných, hebkých a zdravých vlásků.






1. Základem je šampon, který by měl být kvalitní a při umytí dobře pěnit. Vybírejte si šampony pro váš typ vlasů. K šamponům si vždy dokupte i kondicionér ze stejné řady.







2. Nikdy nechoďte spát s mokrými vlasy. Když je vlas mokrý je více oslabený a při spaní na polštáři vlasy nemají šanci proschnout. Vždy si proto najděte čas a svou hřívu si vyfoukejte do sucha.


3. Pravidelně si kartáčujte vlasy. Je jedno zda použijete kartáč či klasický hřeben. Důležité však je, aby se vlasová pokožka dostatečně a pravidelně prokrvovala. Nejen že výsledkem budou pevnější, lesklejší a hustější vlasy ale také je budete mít zdravější a pravidelné kartáčování má za následek rychlejší růst vlasů.


4. Pokud máte vlasy barvené nebo melírované, vždy jim dopřávejte dvakrát tak velkou péči. Barvené vlasy jsou slabší a lehce tak postrádají lesk a vitalitu.

5.  Šamponem a kondicionérem to nekončí. Svým vlasům by jste měla dopřát péči ve formě masek a různých sér alespoň dvakrát do týdne. Masku vmasírujte až ke kořínkům hlavy, potom si vlasy zabalte do průhledné folie a obalte ručníkem. Teplo, které na vlas působí, pomáhá uvolňovat potřebné pečující látky z masky přímo do vlasových buněk. Věděla jste, že blahodárné účinky na vaše vlasy mají přírodní oleje jako jsou: kokosový, olivový nebo třeba olej z levandule?


 Vyzkoušet můžete také olejíčky ze salonů či obchodů. Skvělý je Mythic Oil od Loreál, který sama používám na konečky svých vlasů a do délek. Na trhu je spousta těchto malých zázraků, stačí si pouze vybrat. 



KOKOSOVÝ OLEJ

Kokosový olej je bezpochyby jeden z nejefektivnějších způsobů pro regeneraci vašich vlasů. Mnozí trvdí, že kokosový olej je vlastně lepší, než jakýkoliv jiný produkt na vlasy, protože je přírodní a bez silikonů, alkoholů a jiných chemikálií, které mohou zhoršit citlivost pokožky a vlasů.

Je skvělý při použítí na suché a poškozené vlasy. Kokosový olej má také protiplísňové účinky, a proto je perfektní při léčbě lupů a jejich prevenci proti jejich tvoření. Kokosový olej funguje dobře na regeneraci suchých a poškozených vlasů díky své molekulární struktuře. Na rozdíl od jiných olejů anebo zvlhčovadel, které se pouze uchytí na vlasu, kokosový olej proniká skrz kutikulu (vrchní vrstvu vlasu) a regeneruje ji a zabraňuje tak poškození vlasu zevnitř. Kyselina laurová, kaprylová a vitamín E pomáhají zpevňovat strukturu vlasu a zvyšuje jeho pevnost. Lidé, kteří používají kokosový olej, potvrzují nárust hmoty, lesku a upravitelnosti, menší lámavost vlasů, snížení třepivosti konečků.

Pro nejlepší účinek tohoto oleje je vhodná masáž vlasů a pokožky hlavy. Použijte 1-2 čajové lžičky kokosového oleje a vtírejte ho do vašich vlasů a pokožky až ke kořínkům. Olej je poměrně těžký a hutný, proto doporučuji si jej po působení smýt šamponem.




ARGANOVÝ OLEJ


Někdy se mu také říká Zázračný Olej či Tekuté Zlato. Arganový olej je fantastický přírodní opalovací krém, který chrání vlasy před slunečními paprsky a působí jako intenzivní léčba pro vaše vlasy. Pokud hledáte něco,vhodného pro víceúčelové použití, možná by jste měla zkusit tohoto krále olejů. Pomáhá zlepšit elasticitu vaší hřívy a opravuje namáhané a poškozené vlasy. Po použití tohoto oleje jsou vlasy měkčí, lépe zvládnutelné, opravuje poškození vlasů a pomáhá dalšímu poničení předcházet. Navíc pomáhá vlasům rychleji růst. Není tedy divu, že Arganový olej je nejoblíbenější ze všech přírodních olejů na vlasy.




HROZNOVÝ OLEJ

Dalším z fantastických přírodních olejů je Hroznový Olej. Mastný olej bez zápachu je široce známý jako přírodní krém na vlasy. Pomáhá obnovit přirozenou rovnováhu vlasové pokožky a je ideální proto lupům. Poškozené vlasy opraví a vyživí. Navíc je skvělý v růstu vlasů, díky vitaminu E a kyseliny linolové.







OLEJ Z GRANÁTOVÉHO JABLKA

Bohatý na antioxidanty a esenciální mastné kyseliny s názvem Acid Punicic. Olej z granátového jablka by měl být na vašem seznamu přírodních olejů na vlasy. Vyzkoušejte produkt, který vám pomůže opravit a chránit vaše suché a poškozené kadeře. Použijte ho samostatně nebo si z něj udělejte masku. Působí jako vlasová infuze pro získání hedvábných a lesklých vlasů. Granátové jablko je samo o sobě skvělé pro omlazení pokožky. Je prokázáno, že granátový olej dokáže s vašimi vlasy opravdové zázraky.



TEA TREE OLEJÍČEK

Hledáte přírodní vlasový produkt pro zklidnění svědivé pokožky na hlavě a zároveň si přejete mít krásné vlasy? Proč nezkusit Tea Tree olejíček. Jeho protibakteriální a protizánětlivé vlastnosti jsou v kosmetickém průmyslu dobře známé.  Tento olej má úžasné čistící schopnosti, které si hned zamilujete. Jednoduše si jej přidejte do svého šamponu nebo kondicionéru.



BAMBUCKÉ MÁSLO

Nejste si jistá, jestli bambucké máslo spadá do kategorie olejů? Kokosový olej má také hutnou konzistenci a technicky vzato je to stále olej, takže i bambucké máslo takto můžeme nazývat. Fantastické zjemňující účinky tohoto másla jsou neuvěřitelné. Vaše vlasy budou po použití hebké, vyživené, navíc vrátí vaše poškozené vlasy do normálu. Nejlépe bude účinkovat, když vlasy po použití přípravku zabalíte do průhledné folie a do ručníku.






AMLA OLEJ

V neposlední řadě si tento přírodní olej zaslouží být součástí vaší péče o vlasy. Je také známý jako Indický Angreštový olej. Tento fantastický olej milují ženy po celém světě. Tento olej je nejen skvělým kondicionérem, podporuje také růst vlasů, zamezuje tvorbě lupů a vlasy ošetřuje. Při pravidelné aplikaci tohoto oleje, kůže znovu obnoví pigmentaci a pomůže vám zastavit šedivějící vlasy nebo jim dokonce předcházet.







AVOKÁDOVÝ OLEJ

Vy víte, že avokádo je dobré pro vaše zdraví. Je to kvůli toho, že obsahuje úžasné živiny. Ukázalo se, že tyto živiny obsažené v tomto oleji vám pomohou v péči o vaše vlasy. Obsahuje vitaminy jako jsou A, D, E vitamín B a bílkoviny. Avokádový olej vám pomůže v boji proti suchým vlasům, křehkým a lámavým konečkům a navíc skvěle hydratuje. Kromě toho, avokádový olej obsahuje živiny pro vaše vlasy, aby byly zdravé a silné. Používá se buď samostatně nebo hledejte vlasové produkty, které tento olej obsahují.






OLIVOVÝ OLEJ

Olivový olej je dobrý do jídel a při vaření ale měla by jste vědět o jeho zázračných schopnostech v jakémkoliv odvětví použití. Olivový olej má dlouho historii a používaly jej již ve Starověkém Řecku. Tento olej je snadné najít a je cenově dostupný téměř všude. Je lehčí než mnoho jiných olejů. Mastné kyseliny a vitamín E, naplňuje vaše vlasy a hydratuje každý pramen pro lesklejší a zdravější účes.



JOJOBOVÝ OLEJ

Jojoba pochází z rostlin a může s vašimi vlasy dělat zázraky. Odborníci se shodují, že je podobný přírodnímu oleji, který produkují naše vlasy, což je znamenitá volba pro vaši hřívu, nejen že obsahuje spoustu živin, které regenerují a hydratují vaši korunu krásy ale bojuje také proti lupům a mastným vlasům. Jojobový olej je k dispozici ve specializovaných obchodech s vlasovými přípravky, nebo jej lze najít v obchodech se zdravou výživou.






MANDLOVÝ OLEJ

Chcete-li něco po čem budou vaše vlasy nádherně vonět plus budete mít vlasy lesklé a zdravé sáhněte po mandlovém oleji. Kromě jeho báječné vůně je mandlový olej také plný tuků, což vám pomůže v boji se suchými a lámavými vlasy.





CASTOR OLEJ

Pravděpodobně jste o tomto oleji jěště neslyšela i když se používá pro řadu zdravotních problémů. Tento olej má několik výhod, které stojí za to, aby se stal vaším novým přírůstkem do lékárničky. Stimuluje pokožku hlavy a podporuje tak nový růst vaší hřívy. Zároveň tak pomáhá zacelovat konečky vlasů a brání tak jejich třepení.





ŘEPKOVÝ OLEJ

Ano čtete dobře, tento olej se už nepoužívá pouze na vaření. Vzhledem k vysoké koncentraci nenasycených tuků má řepkový olej pravomoci, být vám napomocný v péči o vaše vlasy. Je úžasný pro zpevnění vaší hřívy a konečků, které již nebudou mít šanci se rozdělovat. Tento olej je cenově skvěle dostupný.


LEVANDULOVÝ OLEJ

Éterický levandulový olej se vyrábí lisováním semen levandule. Tento olej nejen krásně voní ale má také mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Jeho vůně nám pomáhá při zvládání stresu, navodí příjemný spánek a navodí harmonickou atmosféru. Jeho antiseptické účinky využijeme na rány či kožní potíže. Levandulový olej se používá proti lupům a pro krásné a lesklé vlasy. Po umytí si vlasy oplachujeme v lázni ze třech kapek levandulového oleje a jednou lžičkou octa. Pokud máte vlasy suché, použijte jěště jojobový olej.




Tak co říkáte na tyto přírodní oleje? Použijete nějaký z nich?





6. Pokuste se pravidelně chodit zastřihávat roztřepené konečky. Vlasy vám rychleji porostou a budou silnější. Pokud nemáte finance a čas na to, aby jste dvakrát do měsíce navštívila kadeřníka, tak určitě vyzkoušejte olejíčky na konečky svých vlasů. Stači si jej po každém mytí vetřít do konečků vlasů nebo do délek a nechat působit.

7. Při mytí své hřívy zapomeňte na úporné drhnutí vlasové pokožky, mohlo by to vést k tvorbě jěště větších mazových žláz a ve výsledku by vám to ani nepomohlo a kůži na hlavě by jste si mohla škrábáním a drhnutím podráždit. Stačí šampon lehkými masážními pohyby vmasírovat do kořínků vlasů až po konečky.

8. Nepoužívejte příliš mnoho stylingových přípravků. Vaše vlasy pod tunou laku nemohou dýchat. Pro fixaci vašeho účesu, vám bohatě postačí dvakrát vlasy přelakovat.

9. Pokud nosíte copy nebo ohony, měla by jste vědět, že příliš dlouho stažené vlasy, mají za následek větší lámavost a vypadávání vašich vlasů. Není vhodné používat takové ty domácí obyčejné gumičky, které se vám na vlas přichytí a vlasy trhá.

10. Zapomeňte na levné barvy z drogerií. Pokud si chcete vlasy barvit, tak lepší variantou pro vás bude navštívit nějaký speciální salon, kde vám s výběrem barvy pomohou odborníci. Pokud vám ovšem finance nedovolují chodit do salonů, tak si v obchodech vybírejte dražší barvy s přibaleným balzámem.

11. Nestačí svým vlasům dodávat péči pouze zvenčí. Důležitým prvkem v péči nejen o vlasy ale také o vaši pokožku je dodávat svým vlasům také péči zevnitř. Tím mám na mysli samozřejmě zdravou ale také pestrou stravu bohatou na vitamíny a minerály. Pokud trpíte na zničené vlasy, zkuste si dát pořádnou porci vitamínů a také dodržujte pravidelný pitný režim. Vodu vaše vlasy potřebují.



Už jste slyšely o keratinu? 

Keratin je jakýmsi zázrakem pro vaše vlasy. Keratin je vlastně organická látka, která je kromě jiného základní složkou lidského vlasu. Dodává mu pevnost, lesk a komlexní ochranné vlastnosti zevnitř i zvenčí.

Co je brazilský keratin? 

Brazilský keratin je čistě přírodní produkt, který byl vyvinut v roce 2006 v Brazílii. Je to nechemický přípravek obsahující keratin určený k regeneraci a tvarování vlasů, primárně k dlouhodobému narovnání vlasů. Molekuly keratinu pronikají zažehlováním do vnitřní složky vlasu a opravují jeho poškození.

Pro koho je tedy brazilský keratin určen?

Brazilský keratin je určen pro všechny, kteří chtějí mít:
rovné vlasy nebo naopak vlnité vlasy (tvarované vlasy)
zdravé vlasy
lesklé vlasy
přirozeně dlouhé vlasy

Je tedy určen převážně pro:

kudrnaté vlasy, střapaté vlasy, krapaté vlasy
chemicky ošetřené vlasy-vlasy poškozené trvalou, melíry či barvou
suché vlasy, mdlé vlasy, vlasy bez lesku
lze použít i na prodloužené vlasy

LÍBÍ SE VÁM ČLÁNEK? JAK PEČUJETE O SVÉ VLASY VY?

Žádné komentáře:

Okomentovat