— středa 18. února 2015 —

My favourite & lovely book > Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži


My favourite book Madame Chic aneb co jsem se naučila v Paříži






Příjemný den vám přeji. Dnešní článek se bude týkat My favourite Book aneb má oblíbená knížka. Zdaleka o mě nevíte to, že jsem velká milovnice knih. Už odmalička mě lákalo čtení, zkrátka místo poflakování venku jako ostatní děti jsem si ráda četla a ráda tak unikala prostřednictvím knížek do světa fantazie v němž si člověk může představovat a tvořit si svůj vlastní svět. Není to jako dívat se na televizi, protože v televizi máte vše hned naservírované a nemůžete nic dělat ani s dějem příběhu ani s okolím a proto tak miluji knížky. Máte s nimi pocit volnosti. Při příležitosti psaní tohoto článku, vám chci představit knihu, kterou jsem četla naposled a velice mě oslovila. Možná ji budete znát a zamilovali jste si ji stejně tak jako já. Pokud ji ale jěště neznáte, doporučuji vám si ji přečíst. Pokud máte rádi vyprávění doplněné úsměvnými historkami, bude tato kniha možná to pravé pro vás.

Obal této knihy se mi moc líbí. U nás v Česku se kniha prodává v tomto obale, který se mi zdá totálně rozkošný. Na obalu i uvnitř knihy jsou nádherné ilustrace, které celý příběh krásně doplňují.


 A proč se mi vlastně tato knížka líbí? Je nádherná, milá a navíc jsem se v ní naučila spoustu věcí o francouzích obecně. Líbí se mi jak si užívají života plnými doušky. Jsem ohromena jejich šarmem, grácií s jakou zvládají každodenní úkony s úsměvem. Inspirovaná jejich stylem, který byl pro moůj šatník klíčový. Nejenom že jsem se zbavila nepotřebných kousků oblečení a vytříbila si tak svůj osobitý vkus ale jsem i více vyrovnanější a věci beru s přehledem francouzům tak blízkým. 

                 

Jennifer L. Scottová


Autorka knihy se jmenuje Jennifer Scottová mladá kaliforňanka, která tuto knihu napsala ze své vlastní zkušenosti, takže je to vlastně takový její deník ve kterém popisuje svou cestu a zážitky z Paříži a co vše se naučila pobytem v tomto romantickém městě plném záhadných zákoutí. Kniha obsahuje jak vyprávění, tak také shrnutí s různými tipy.



Kniha existuje v různých jiných obalech, ale nelekejte se toho obsah je stále stejný. 


Když Jennifer Scottová, výměnná studentka z Kalifornie přijede na šest měsíců do Paříže, doslova se jí změní její dosavadní život. Když zazvoní u dveří svých hostitelů, otevře jí žena, která se stane její mentorkou a inspirací jěště na dlouhou dobu poté. 

Madame Chic si vezme mladou, šarmem nezasaženou Američanku pod svá křídla a postupně jí odhalí tajemství francouzského umění žít. Tato zkušenost změní Jennifer k nepoznání. Francouzský životní styl se jí zalíbí natolik že o něm doma v Americe začne psát svůj blog. Její texty se stávají natolik úspěšnými, že kniha na sebe nenechá dlouho čekat. 

Každá kapitola přináší užitečné rady a tipy, které jistě využije každá dívka či žena. S vědomím, že méně je někdy více, se dozvíte o tom, jak si udržet postavu (a netrápit se hlady), jak se správně obléci (a nezahltit si skříň), jak svému vzhledu dodat potřebný šmrnc a ženskost (i bez tuny makeupu na obličeji), zkrátka jak si život po francouzku užívat plnými doušky. 

Knihu si můžete zakoupit v Librexu, nebo také na internetu na stránce bux.cz kde jí pořídíte za 233,-Kč. Koukněte na tento odkaz: ZDE


Zkoukněte tohle video, kde Jennifer Scott mluví o svém počinu o své knize plné inspirace. 



Jak se vám kniha líbí? Za sebe jí můžu jen vřele doporučit a jsem ráda, že jsem si jí tentkrát koupila. Plánuji si pořídit jěště další knihu do sbírky, která mi nesmí v mé knihovničce chybět a tou je Se Šarmem Pařížanky od Ines de la Fressange-dokonalý průvodce francouzské elegance, typického šarmu a joie de vivre. Ines de la Fressange v něm nabízí nejen módní tipy a rady, jak se obléknout, líčit, nakupovat či bavit jako Pařížanka.



2 komentáře:

  1. Krásný článek :) miluji tu knihu a také si ji potom koupím až ti ji vrátím a s těmi dalšími knížkami souhlasím..také si je koupím do sbírky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ju našla jsem právě Se Šarmem Pařížanky za 175,-Kč což je úplně maličko:*

      Vymazat